Onze bieren

ONZE BIEREN


Ambachtelijke speciaalbieren, met veel passie gebrouwen en gebotteld in Leest. Wij maken bieren van hoge en lage gisting, met hergisting op de fles en dus met smaakevolutie. Het brouwproces volgt het ritme van de natuur (slow food): we filteren en pasteuriseren niet en voegen geen CO2, schuim of smaakverbeteraars toe.

  • Bewaren en schenken

    Een Karrelees-bier komt het best tot zijn recht als je de fles rechtopstaand bewaart en dus niet platlegt. Zo kan de toegevoegde gist tijdens de hergisting op de fles rustig naar de bodem zakken, zodat er onderin de fles een gistlaag ontstaat. Daardoor krijg je bij het uitschenken geen troebel, maar wel een mooi, helder bier in je glas! 


    Het gistbezinksel mag je gewoon weggieten of - voor de liefhebbers - apart serveren in een glaasje. Je zal zien dat het bier op de bodem van de fles een stuk troebeler is. Sommige mensen houden daar juist van, omdat het bier dan een meer uitgesproken bitterheid heeft. Als je darmen het niet gewend zijn, moeten ze misschien wel wat wennen: dit kan laxerend werken.


    Weetje: Gist bevat een hoog vitamine B-gehalte.

  • Statiegeld

    Er wordt geen statiegeld geheven op onze bierflessen. Deze mogen na consumptie weggegooid worden bij het glasafval (glasbol). 

Share by: