Blogopmaak

Eén jaar brouwerijcafé en twee nieuwe bieren

apr. 10, 2024

Nieuwsbrief

Precies een jaar geleden opende ons brouwerijcafé de deuren. Van 12 tot 15 april 2023 verwelkomden we onze eerste klanten. De meesten kwamen terug, één keer, af en toe of heel regelmatig. Sommigen leerden ons nog niet zo lang geleden kennen. Vandaag kunnen we rekenen op een groot aantal trouwe klanten en gelegenheidsbezoekers. Aan al die mensen willen we zeggen: bedankt! Jullie gezelschap wordt zeer gewaardeerd 🤎


Om deze mijlpaal te vieren trakteren we iedereen die deze vrijdag langskomt op een cavaglaasje van ons nieuwste appelbier. Van harte welkom tussen 14 en 23 uur!

Nieuw: Karrelees Vintage Appelbier

Heerlijk fruitbier dat veel wegheeft van cider, maar met een hoger alcoholpercentage (7% vol.) en in een vertrouwd Karrelees-jasje. Bevat twee derde blond bier en een derde sap van oude appelsoorten uit eigen boomgaard: Winston, Boskoop en Karmijn. De Nelson Sauvin-aromahop zorgt voor aardse toetsen met smaken en geuren die je ook terugvindt in de Sauvignon Blanc-druif. Het fruit versterkt die terroirbeleving. Fris en fruitig troebelbier op basis van gerst en tarwe, met licht zurige toets, hemels bij lente- en zomertemperaturen.


Beschikbaar vanaf vrijdag 12 april 2024, enkel bij huisbrouwerij Karrelees, per glas (25 cl) of fles (75 cl). Zolang de voorraad strekt.


Coming soon: Karrelees Vintage Kweepeerbier

Trots stellen we nog een tweede nieuwe creatie aan jullie voor, al zal deze pas over enkele weken beschikbaar zijn. Ons nieuwste kweepeerbier is een blond, fris en fruitig aperitiefbier op basis van gerst en tarwemout met een hoog alcoholpercentage (9,5% vol.) en vol van smaak. Het sap van de kweepeer uit eigen tuin geeft het bier een aroma dat bijna richting rozengeur gaat. Dit in combinatie met de Nelson Sauvin-aromahop, wat ook weer resulteert in een aardse smaakbeleving van formaat met een fijne afdronk.


Beschikbaar vanaf mei 2024, enkel bij huisbrouwerij Karrelees, per glas (25 cl) of fles (75 cl). Zolang de voorraad strekt.

Waarom noemen we deze bieren 'Vintage'? Beide zijn seizoensgebonden en beperkt in oplage. De kans bestaat dat we ze maar één keer gaan maken. Omwille van het unieke karakter en arbeidsintensieve proces van het gebruik van eigen fruit zijn deze bieren ook iets duurder dan onze basisbieren. De authenticiteit spat ervan af. Op = op. Snel langskomen is de boodschap!

Welkom op zondagnamiddag 5 mei

De eerste extra openingsdag van het jaar kondigt zich aan. Op zondag 5 mei van 14 tot 18 uur kun je bij ons een terrasje komen doen. Walter en Annelies bedienen jullie met de glimlach.


Er is die zondag nog meer te doen in onze straat. Om 14.30 uur vindt een Mariaviering plaats aan het vorig jaar ingezegende Geuzenhoekkappelletje bij Margo en Dirk (Grote Heide 12). Priester Leo Bernaerts zal de viering, die muzikaal wordt opgeluisterd, voorgaan. Caroline en Filip nodigen kinderen en hun ouders uit om 15.30 uur voor een demo in De Ponyheide (Grote Heide 21) en Cisse verwelkomt jullie graag op zijn Hertenboerderij Parkcoplus (Grote Heide 31).

In de kijker: kaas gerijpt in Karreleesbier

Niets beter dan een lekker stukje kaas bij een goed bier. De kaasplankjes in ons café vallen dan ook in de smaak. Ons assortiment jong/belegen werd recent uitgebreid met een jonge kaas die gedurende meerdere dagen in een badje van Karrelees Donker gelegen heeft. Het bieraroma dringt zo diep door tot in de korst en uiteindelijk tot in het hart van de kaas. De moeite om te komen proeven!


De kazen die we in ons café serveren komen van de Beverse Kaasmakerij, een familiebedrijf uit Bever in Vlaams-Brabant. De kaas wordt gemaakt met dagverse melk van hun koeien. De melk wordt gepasteuriseerd en stroomt vervolgens in de kaastobben. Na het persen en pekelen rijpt de kaas een 6-tal weken bij 14°C, een heel natuurlijk proces.

Terugblik

Vrijdagavond 15 maart genoten we van het muziekoptreden van Sofie en de Krokodillen, bestaande uit Leestenaars Bart Lauwens (den Ted), Erwin Van Nobelen (de Smalle) en Bart Verlinden (de Ket). Het recept: eigen nummers boordevol humor. Een geslaagde try-out en daarom komen ze deze zomer graag nog eens terug, buiten op het terras. Ben jij er dan ook bij?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vul hieronder je contactgegevens in en ontvang geregeld updates in je mailbox.

Neem contact met ons op

Volg ons

Volg ons op Facebook, Instagram en Untappd om op de hoogte te blijven van nieuwe bieren, aanbiedingen, openingsuren en meer.

door Annelies Roosen 13 dec., 2023
Nieuwsbrief
12 okt., 2023
Nieuwsbrief
door Annelies Roosen 07 jun., 2023
Nieuwsbrief
door Annelies Roosen 02 apr., 2023
Nieuwsbrief
door Annelies Roosen 11 nov., 2022
Nieuwsbrief
door Annelies Roosen 23 dec., 2021
Persbericht
Share by: