Blogopmaak

Nieuwe bieren en homemade limonades

okt. 12, 2023

Nieuwsbrief

Vrijdag de 13e wordt deze maand géén ongeluksdag, wel integendeel. Met veel trots introduceren we ons nieuwste infusedbier in samenwerking met Huis Windels. De Vintage Zwarte bes is terug van weggeweest, maar dan in een nieuw jasje en met een nieuwe naam. We lanceren een nieuw donker bier en breiden ons aanbod non-alcoholische dranken uit. 


Nieuw! Karrelees Vintage Nelson & Brhum

Samen met Catherine, Wouter en Robby van Huis Windels staken we in april nog eens de koppen bij elkaar. Het doel: een vierde Karrelees-bier koppelen aan een spirit van Windels. Eerder creëerden we zo al onze Karrelees Vintage Mosaic & Calvados, Vintage Tripel & Rum en Vintage Donker & Grappa. Stuk voor stuk toppers in hun soort. Het degusteren en experimenteren was op zich al erg waardevol. En kijk, we vonden een nieuwe match!

Onze blonde Nelson Sauvin vormt het basisbier, te herkennen aan zijn subtiele wijnaroma’s en fruitige smaken van kiwi, kruisbes en druif. Hier voegen we Dada Chapel Aged Brhum aan toe, een spirit van fijne suikerbieten gedistilleerd in het hart van Gent. Je leest het goed: geen suikerriet, maar suikerbiet. Want waarom suikerriet importeren en fermenteren als er hier in België hectares suikerbieten uit de grond schieten? Dit stooksel van Tiense suikerbietmelasse is gerijpt in ex-bourbon en nieuwe Amerikaanse eiken vaten. Het rijpen op houten tonnen geeft deze Brhum zachte lekkere houttoetsen, volmondigheid en zoetigheid. Een destillaat met een mooie zachte body, eiken toetsen en aroma van cacao & vanille.


Zowel de Nelson Sauvin-hop (in het bier) als de suikerbiet (in de Brhum) hebben sterke associaties met hun terroir, met de bodem waarop ze gestaan hebben. De smaken blenden perfect en daarom vinden we dit een topcombinatie!

Nieuw! Karrelees Vintage Frambes

Fans van onze Vintage Zwarte bes: deze is voor jullie. Het originele brouwsel hebben we helaas niet meer kunnen namaken. De zwarte bessen, die we zelf kweken in onze tuin, deden het namelijk niet zo goed het afgelopen jaar. De opbrengst was schaars. Daarom hebben we fruit moeten bijkopen. De verhoudingen liggen nu ietwat anders: de smaak van framboos is dominanter, de braambes dan weer subtieler. Ook de textuur is anders. Het alcoholpercentage bedraagt 7%. Gewoon een heerlijk nazomers aperitiefbier!

Nieuw! Karrelees Donker Plus

Fans van donker bier: deze is voor jullie. We hadden al een Karrelees Donker (7%) in het assortiment die het erg goed doet, maar er was daarnaast ook vraag naar een zwaarder donker bier. Walter ging met de feedback aan de slag en brouwde de Karrelees Donker Plus. Een donkerbruine Quadrupel met toetsen van drop en kandij, een uitgesproken karamelsmaak en subtiele fruitige afdronk. Het alcoholpercentage bedraagt 9%.


Nieuw! Gemberlimonade en bosvruchtenmocktail

Natuurlijk zijn er in ons brouwerijcafé ook non-alcoholische dranken te verkrijgen. Naast koffie, thee en water schenken we verse appelsap en homemade appellimonade. Een beperkt aanbod waarmee we in april van start gingen en dat nu vraagt om een uitbreiding. Vanaf vrijdag 13 oktober breiden we de kaart uit met twee nieuwe creaties: een zachte gemberlimonade en robuuste bosvruchtenmocktail. 

Gerstoogst 2023

Voor het tweede jaar op rij hebben we met de hulp van land- en tuinbouwbedrijf 't Hertsveld onze eigen gerst geteeld in Leest. Op 21 augustus vond de oogst plaats en het resultaat mag er zijn! Het graan wordt nu tot mout verwerkt bij Hof ten Dormaal in Haacht. Deze mout is een van de belangrijkste ingrediënten in onze Hertsvelder Lager. Een op en top lokaal biertje, soepel en vol van smaak, met gerst en hop van eigen bodem.

Het terrasseizoen zit er helaas op, maar niet getreurd. Ook in onze veranda is het supergezellig! Aarzel dus niet om ook de komende weken en maanden binnen te springen. We zijn iedere vrijdag open van 14 tot 23 uur.


Je vindt ons in de Grote Heide 18 bis in Leest. Fietsen mogen op de verharde oprit voor het café gestald worden. Auto's parkeren links van het huis, op de houtsnippers. Probeer steeds goed aan te sluiten zodat iedereen een plek heeft en niemand geblokkeerd wordt.


Meer info over huisbrouwerij Karrelees en de verschillende bieren vind je op www.karrelees.be. Bestellen kan via de webshop. Volg ons op Facebook of Instagram voor geregelde updates en sfeerberichten. Al onze bieren en hun gebruikersscore zijn terug te vinden op de bierapplicatie Untappd. Extra openingstijden worden steeds geüpdatet op onze Google-pagina. Je kan ons via die weg ook een review geven, wat we superfijn zouden vinden!


We kijken ernaar uit om jullie dit najaar te verwelkomen bij huisbrouwerij Karrelees en jullie te laten genieten van een geweldige bierervaring. Breng je vrienden, buren, familie of collega's mee, ontspan en klink op het leven! 🍻


Team Karrelees

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vul hieronder je contactgegevens in en ontvang geregeld updates in je mailbox.

Neem contact met ons op

Volg ons

Volg ons op Facebook, Instagram en Untappd om op de hoogte te blijven van nieuwe bieren, aanbiedingen, openingsuren en meer.

door Annelies Roosen 13 dec., 2023
Nieuwsbrief
door Annelies Roosen 07 jun., 2023
Nieuwsbrief
door Annelies Roosen 02 apr., 2023
Nieuwsbrief
door Annelies Roosen 11 nov., 2022
Nieuwsbrief
door Annelies Roosen 23 dec., 2021
Persbericht
Share by: